Tagliatelle Bolognese

Dit is een heel lekker recept uit het boek Simply Italian van de Chiappa sisters 

En het allerlekkerst met zelf vers gemaakte pasta hier een uitleg

Maar met een goede kwaliteit droge paste kan het ook prima hoor, dit verkopen ze in bijna alle supermarkten wel. Maar als je jezelf en je gezin nu een beetje wilt verwennen en geen zin heb om ze zelf te draaien neem dan eens een kijkje op de website van…

Fattoria La Vialla . Als je je aanmeld als klant kan je rechtstreeks producten uit Toscane bestellen, hoe leuk is dat? Mij liep het water in mijn mond…

 

Ingrediënten Bolognese saus goed voor 8 tot 10 personen.

100 gram gerookte pancetta, grof gehakt

1 rode ui, gehakt

1 wortel, gehakt

2 stengels bleekselderij, gehakt

1 kilo rundgehakt van goede kwaliteit( de beste die jij je kunt veroorloven)

een wijnglas rode wijn ( bij voorkeur een mooie italiaanse)

140 gram tomatenpuree

2 biologische rundbouillonblokjes

2 laurierblaadjes

vers gemalen zout en peper

versgeraspte parmezaan, om te serveren

extra vierge olijfolie om te besprenkelen.

Bereiding:

Bak de pancetta in een braadpan tot deze knapperig is, roer de groentes erdoor en laat dit  een minuut of tien zachtjes zweten.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul en doe als het bruin is de wijn erdoor. Na een minuut of twee is de alcohol eruit en kan je de tomatenpuree meebakken. Voeg 500ml water toe en de twee laurierblaadjes. verkruimel het bouillonblokje erboven en breng op smaak met zou en peper.

Laat de pan afgesloten een uurtje of drie sudderen op een laag pitje, nu kun je de eventuele verse pasta maken of wat anders gaan doen. Als je de deur uit wil adviseer ik je om je oven op de conventionele stans te zetten op 140 graden en je vuurvaste pan erin te zetten. En onthou een uurtje langer is absoluut geen probleem.

Het enige wat je straks nog hoeft te doen is pasta koken en je maaltje te serveren met parmezaan.

  • dit is ook een prima gerecht om in te vriezen. zelf doe ik het per portie en zo heb ik een handig hapje voor een kind dat moet sporten of moet werken, je kent het wel!

          Even wat pasta koken, je ontdooide saus erbij nog even doorwarmen en aan tafel!

Buon Appetito!

 

 

 

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Eén opmerking over 'Tagliatelle Bolognese'

Geef een reactie